014. showUP 2019: mijn top zes

foto van website House of Products

Afgelopen zondag 3 februari was ik samen met collega opruimcoach+stylist Denise naar de showUP in Vijfhuizen. Mijn verwachting was vooral veel interieur materiaal te zien, maar ik werd blij verrast door meerdere items die ons beiden als professional organizer / opruimcoach erg interesseerden. En die ook nog eens duurzaam verantwoord waren. Die zouden perfect passen in mijn online webshop!

De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik altijd té veel zie op dergelijke beurzen. Zoveel verzameling moois voor in huis, en dan ook nog duurzaam en/of fairtrade gemaakt, én gemaakt of bedacht door kleine (eenmans)bedrijven… Daar ben ik niet goed tegen bestand!

Dus nadat Denise en ik de hal hadden betreden en mijn blik al diverse mooie duurzame merken had gespot, bedacht ik me dat ik hier nergens tegen bestand hóefde te zijn. Ik heb namelijk geen winkel en ik hoefde niks in te kopen. Dat gaf mij een soort van rust. Want nu hoefde ik geen weerstand te bieden tegen mijn drang om moois om me heen te verzamelen*.

Wel ging ik meteen in de idee-modus: hmmm misschien kan ik wel een online shop openen om daar al dat prachtige duurzaam design te verkopen? Dat kan ik dan doen zodra ik mijn algemene voorwaarden en mijn privacy verklaring heb geschreven? En zodra ik mijn niet meer zo nieuwe mini plan voor reviews heb uitgevoerd.  Zodra ik die blogs heb geschreven, die nu nog alleen in mijn hoofd bestaan. En die informatieve boeken, waardoor ik een (nog) betere professional organizer / opruimcoach word, heb gelezen. Zodra ik geld heb gespaard voor een startkapitaal voor de inkoop.

Conclusie van bovenstaande: nog even geen online shop voor mij. Wel zet ik hierbij graag enkele producten, die ik in mijn fictieve online shop zou verkopen, in de schijnwerpers. Het zijn allemaal duurzaam design producten. En passen bij mijn overtuiging dat je de wereld mooier maakt door niet bij de ketens, maar bij de kleine ondernemers met oog voor de wereld te kopen. Dan betaal je weliswaar een hogere, maar ook een meer realistische en zélf de prijs.

1. De everwrap van Vissevasse

Hier liep ik als eerste tegenaan in de hal: deze vellen ‘papier’ met gave patronen en geweldige kleuren van Vissevasse. Ik baalde meteen dat er geen winkel was op de beurs, want wat wilde ik dit product graag met jullie delen! Gelukkig trof ik Sandra en haar collega, die dachten: we hebben toch genoeg mee, en nee je hoeft niet te betalen, want je gaat erover bloggen. Heel normaal in de bloggerswereld, maar voor mij voor het eerst dat ik iets krijg wat ik anders ook zou kopen. En bijkomend voordeel: nu hoefde ik niet te wachten, maar kon ik thuis meteen van alles gaan inpakken met dit duurzame inpakpakier. Blij! Later meer!

2. Uhmm boxen

Wat had ik een leuk gesprek ook met de dames Patricia en Caroline, de dames van T&C Lifestyle, die o.a. de Uhmm boxen in hun assortiment hebben. De aantrekkingskracht van deze boxen was voor een zoetekauw als ik eerst het feit dat er Engelse drop en muffins in de showmodellen werden tentoongesteld.  Maar al snel daarna werd ik afgeleid door de vormgeving. kleuren, het materiaal en Patricia en Caroline 😉 wow weer een mooi en handig duurzaam product ontdekt! En ik kreeg er één mee. Leuk!! Ook later meer.

3. Redo Papers

Tegen mooie dingen ben ik dus niet goed bestand, maar dat geldt te meer als het gaat om handige zaken van papier.
Wat een heerlijk minimalistisch design hebben deze producten van Redo Papers, wat een enthousiasme straalt er van deze Belgische ondernemers af en hoe aantrekkelijk zijn deze producten op alle fronten. Kijk naar de foto en later meer.

4. House of Products

Ik herhaal: Tegen mooie dingen ben ik dus niet goed bestand, maar dat geldt te meer als het gaat om handige zaken van papier.
Wat een aantrekkelijk design hebben deze producten van House of Products, met goudfolie en letterpress, en hoe hebberig werd ik dan ook van al dit moois. Met als topper de tegoedbonnenboekjes! Kijk naar het filmpje daarover en… later meer.

5. Alles van Jurianne Matter

Dat ik fan ben van (het (papieren) werk van) Jurianne Matter lijkt me logisch. Haar tijdloze ontwerpstijl doet Scandinavisch aan in kleur en vorm. Haar producten zijn verpakt in ‘ecologisch plastic’.  Haar papier is van verantwoordelijke oorsprong. Het is mooi om te zien, leuk om in elkaar te zetten en betaalbaar.
En nu ik haar nieuwe Kore bloemen kon kopen op de beurs, ben ik natuurlijk helemaal fan!!  Later weer meer!

6. De bubble buddy van Foekje Fleur

De prachtige en duurzame Bubble Buddy heb ik al in huis en maakt schoonmaken bíjna leuk (zie eventueel mijn stories ‘over mij’ op Instragram;).  Ook hierover: later meer.

Dus: tot later en een fijn weekend!!

*ik werk nog aan mijn overtuiging dat ik niet alles, niet bijna alles en ook niet half alles in huis hoef te hebben, alleen omdat het mooi is. Dit is een dagelijks proces 😉

Wil jij ook

in je mailbox?