advies

Graag geef ik een styling advies voor je interieur! Hieronder leg ik je uit hoe dat bij mij in zijn werk gaat. Zie voor de prijzen de F.A.Q. pagina.

Stap 1 – Kennismaking

Nadat we met elkaar in contact zijn gekomen (bijvoorbeeld via het digitale contactformulier, Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest of via via) maken we een afspraak voor een kennismaking.

Doel is ten eerste om te kijken of we elkaar aardig vinden. Ik vind dat heel belangrijk! Ik mag immers allerlei vragen aan je stellen die soms best privé zijn en ik ga uitgebreid rondkijken in jouw leven en daar bovendien ook nog foto’s van nemen.

En jij gaat mij straks betalen voor mijn diensten, en dat moet je mij wel gunnen. Bovendien zou ik het zonde vinden als je nieuwe interieur jou een vervelend gevoel zou kunnen bezorgen, omdat de bedenker ervan en jij niet helemaal bij elkaar passen.

Schroom dus ook vooral niet om dit tegen mij te zeggen in deze allereerste fase.

Stap 2 – Moodboard

Leuk, ik mag voor jou aan de slag voor je nieuwe interieur! Dat betekent dat ik eerst aan het werk ga voor een moodboard. Dat is een verzameling beelden waarmee ik jou kan laten zien welke kleuren en stijl ik voor jouw nieuwe inrichting  in mijn hoofd heb. Als jij enthousiast wordt van mijn moodboard en het gaat kriebelen in je buik van positieve spanning, dan weet ik dat het goed zit en gaan we verder met stap 3.

Wie weet heb je al een moodboard gemaakt (bijvoorbeeld tijdens mijn workshop) en ‘ben ik het daarmee eens’, in dat geval slaan we deze stap gewoon over en krijg je €30,- korting van me. Of trakteer ik je op koffie met een taartje bij mijn favoriete koffiezaakje in Leiden.

Stap 3 – Plattegrond, expliciet moodboard (incl. kostenopgave en stappenplan), kleuren- en materialenplan

In deze fase vraag ik je om geduld! Het echte ontwerp vraagt meestal wat tijd, omdat ideeën over een ruimte in mijn hoofd moeten ontstaan. Het kan dan zelfs zo zijn dat ik met een ander moodboard aankom dan dat ik in stap 2 aan je heb gepresenteerd.

Nadat ik er helemaal uit ben, kom ik bij je langs en presenteer ik je de plattegrond die ik daarbij in gedachten heb. Daar hoort bij een expliciet moodboard; het verschil met het moodboard uit stap 2 is dat ik op dit moodboard alle meubels, accessoires en aankleding die ik voor jou in gedachten heb op een rij zet. Dit is inclusief een overzicht van de kosten en een stappenplan. Dit stappenplan is handig als je nog niet het budget hebt om alles in één keer aan te schaffen.

Ook ontvang je een kleuren- en materialenplan.

Stap 4 – Portfolio foto’s

Deze stap is optioneel! Maar als je mijn ontwerp hebt uitgevoerd, dan zou ik het ontzettend leuk vinden om een paar foto’s van je nieuwe interieur aan mijn portfolio te mogen toevoegen, eventueel met foto’s zoals het er eerst uit zag. Uiteraard zal ik de foto’s anoniem plaatsen.