006. Kerst minimaal MAXIMAAL – week 48

 

Kerst draait vaak om meer, meer, meer.

Je wilt het anders, maar hoe?

Volg in de weken 47 t.m. 51 mijn briefwisseling met Suzy Snowflake*.

 

Warme wintergroet van ons!

 

*Suzy is in love with Christmas 

(een alter ego van Mary-Ann Wout, who loves a cute revolt).

 

 

“Lieve Irene,

 

Hahaha, de ruilparty! Die ís al een tip van de Hibernal consultant voor Kerst minimaal MAXIMAAL. Een andere is voor winkeliers: zorg voor wat live muziek in wintertijd in je zaak. Dit jaar in ieder geval op zaterdag 23 december.

 

By the way: die kransen (uit je brief): to d i e for!!! Heb je de jouwe al in huis? Ik heb zelf al een kleine boom in huis gehaald voor in mijn atelier. In onze opslagruimte vond ik nog twee plantenpotten waar hij perfect in past. Ik ben helemaal happy!

 

Langzaam sijpelt wat meer van mijn identiteit als conceptueel kunstenaar door de briefwisseling heen. Ik speel graag met woorden, taal, betekenis, terminologieën, etc. In zo’n spelmoment bedacht de Hibernal consultant. Zo lijkt het me ook een waanzinnig idee om een webshop te maken waarop je beroepen en bedrijfsideeën verkoopt. Afrekenen met IDeal of PayPal.

 

But first things first: One Size fits all ruilparty ©.

 

Wat dacht je van woensdagavond 6 december. Als de Goed Heiligman met zijn gevolg de hielen gelicht heeft dansen de muizen bij mij op tafel. Tussen 19-21u zorg ik voor Glühwein en een Kerstknabbel. Ik heb altijd een kraam voor mijn deur willen hebben rond kersttijd. Maar nu puntje bij paaltje komt denk ik dat ik toch voor mijn woonkamer ga. Bibberzzz…Of moet ik de mensen de tijd geven (en mezelf ook ) om de mottenballen in te duiken. Dan is donderdag 14 december een beter idee. In Utrecht. Ja, leuk!

 

Liefs,

 

Suzy Snowflake 

 

 

 

“Lieve Suzy,

 

Die Kerstruilparty op 14 december staat genoteerd! Ik verheug me nu al sowieso op de Glühwein. En ik heb er een Facebook-event van aangemaakt, dan kan iedereen zich aanmelden voor dit minimale festijn. Over Facebook en kransen gesproken: ik heb een unboxing video opgenomen van De Krans. Hierboven zag je al de foto, maar mocht je wat tijd te doden hebben of echt zijn geïnteresseerd (haha), dan kan je de video op mijn pagina bekijken. Eén van mijn beste aankopen van het jaar! En wat super dat je een leuk boompje hebt in een pot die je nog had! Waren dat er écht nog maar twee, die potten? 😉

 

Graag breng ik je een zeer minimale Kerst onder de aandacht en dat is die van daklozen. Maximaal kunnen wij die niet maken, maar misschien is er wel maximaal begrip te kweken? Want dat je in ons land niet dakloos hoeft te zijn, wat ik altijd dacht, schijnt wat makkelijk gedacht te zijn. Kijk vooral eens naar de docu die Dragan Bakema eerder maakte in de aanloop naar kerstavond. Wat leef je dan zelf ineens enorm maximaal. Ik was er erg van onder de indruk. Maakt het misschien ook makkelijker om de Kerst minimaal te vieren maar maximaal te voelen?

 

Tot slot vertel ik je nog graag over mijn kerstkaart plannen. Elk jaar denk ik: ik schrijf gewoon een páár kaarten. Maar dat worden er dan steeds meer. Dit jaar doe ik het anders! Ik stuur 1 kaart. Aan mijn oma zonder internet. Verder krijgt iedereen een geweldig gave digitale kerstkaart van me, die je ook nog kan opslaan als achtergrond op je telefoon. Linda van Kuukeluus heeft haar ontwerp voor mij digitaal gemaakt. Het geld dat ik zo bespaar, doneer ik aan het Nederlandse initiatief  The Sheltersuit. Sinds de kou van de laatste dagen zal dat extra nodig zijn. Mocht je nou toch alsnog graag kerstkaarten sturen, koop ze dan bij een kleine ondernemer zoals Linda. En besparen op je postzegels kan dan weer via Sandd.  Wat zijn jouw plannen op dit gebied, Suzy?

 

Liefs van Irene

 

PS Ik hoorde geruchten over je eigen website? Vertel, vertel!!”

 

 

 

Wil jij ook

in je mailbox?