007. Kerst minimaal MAXIMAAL – week 49

 

 

 

Kerst draait vaak om meer, meer, meer.

Je wilt het anders, maar hoe?

Volg in de weken 47 t.m. 51 mijn briefwisseling met Suzy Snowflake*.

 

Warme wintergroet van ons!

 

*Suzy is in love with Christmas 

(een alter ego van Mary-Ann Wout, who loves a cute revolt).

 

 

“Lieve Irene,

 

Kerstkaarten en ik. Elk jaar weer een probleem/gevecht. Die nooit bevredigend eindigt. Wel of niet doen? Wie krijgen er allemaal één? Zelfgemaakt of kant en klaar? Ai, ik ben inmiddels al te laat voor de kaarten naar Aruba. Dank je wel voor je kleine GROOTSE oplossing voor dit euvel. Een donatie aan The Sheltersuit is een uitstekend idee i.p.v. Kerstkaarten. Mijn kaartjesdilemma valt zo in het niet bij de kou van een dakloze.  

 

Ja, dat heb je goed gehoord. Er wordt ‘as we speak’ een digitaal huis voor mij gebouwd. Een huis waar ik in kan wonen. Het hele jaar door. Een warm winters huis. Cool, hè?!

 

Kerst is voor mij ook tijd voor cadeaus. Wat geef ik het best aan iemand who’s living la vida minimal? Jij hebt vast wat ideeën, zo ken ik je wel 😉

 

Zelf merkte ik met Sinterklaas dat ik het allerliefste tijd en aandacht wilde vragen/krijgen. Maar hoe geef je dat? Ik bedoel qua verpakking en presentatie? Hoe maak je dat tastbaar, zeg maar? Want inpakken en uitpakken vind ik leuk!!  Heb je tips?

 

Ik heb zelf een paar jaar geleden voor een dierbare vriendin OPEN ME gemaakt.

Met een begeleidend briefje: ‘Als je me opent stopt de tijd en heb je alle tijd.’ (Zij wilde heel graag tijd hebben om mooie brieven te schrijven en dan rustig af te wachten op antwoord.)

 

Voor nu:

Lekker op de bank naast een lief iemand met een warm kopje thee, dat is wat ik je wens!

 

Liefs,

Suzy Snowflake 

 

Ps.: I just L O V E that unboxing video!”

 

 

 

 

“Lieve Suzy,

 

Tijd (en aandacht), dat is een groot goed. En een geweldig iets om cadeau te krijgen of te geven. En zeer minimalistisch! Het neemt immers geen ruimte in, althans in centimeters. Je hebt het wel nodig in deze tijd, bijvoorbeeld om die kerstkaarten te schrijven. Want ook al zijn ze dan digitaal, er komt wel een persoonlijke boodschap bij. Op die manier geef je de ontvangers alvast wat van jóuw tijd en aandacht (tip 1).

 

Even tussendoor: je eigen digitale woonhuis! Mag iedereen dan bij je naar binnen gluren Suzy? Over hoeveel tijd is je tweede huisje klaar? Hoe ziet je plattegrond eruit? Heeft het nog een binding met Kerst minimaal MAXIMAAL?

 

Goed. Tijdcadeautips! Jouw voorbeeld vond ik alvast geweldig! Ik heb er nog één. Geef eerst jezélf tijd cadeau.

Kies vaste momenten uit waarop je Wifi-loos bent en dus niet bereikbaar via e-mail of sociale media. Schakel de data in je telefoon gedurende die momenten uit. Je kan dan nog wel gebeld worden, dus voor iets dringends ben je gewoon bereikbaar. Dan heb je genoeg tijd om je kerstkaarten te schrijven of om met aandacht cadeaus* te bedenken. Als je zelf meer tijd hebt, geef je die vervolgens ook weer sneller aan anderen. Bijvoorbeeld door jezelf als oppas aan te bieden zodat de ouders samen tijd voor zichzelf hebben.

 

Wat je dan inderdaad wel mist, is echt iets geven of uitpakken. Daar heb ik dan weer een ultieme tip (3) voor, al zeg ik het zelf: de tijdcapsule.

 

Je kan er één maken voor jezelf of voor een (on)bekende ander over tig jaar. Ik heb van mijn schoonmoeder zulke tijd cadeau gekregen (lees: ik kreeg geld en kocht de capsule) en ik verwacht die tijd snel binnen (tijd voor een nieuwe unboxing video, zo lijkt het!). Je hoeft er natuurlijk geen geld aan uit te geven, je kan met allerhande huis- tuin- en keukenmiddelen al een heel eind komen. Het lijkt mij dé manier om je kerstdagen door te brengen. Bepalen voor wie en wanneer en in welk blikje of oud broodtrommeltje en waar bewaar je het dan en wat doe je er dan in (foto’s, kranten, te schrijven brieven, de kersthits van het moment enz. Ook een goede manier om van je lelijke kersttrui af te komen)?

 

Of de tussenversie: koop of maak een enveloppenboekje en geef het cadeau. Dit is eerst tijd voor de schrijver, en later tijd voor de lezer. En je kan het nog inpakken ook 😉

 

Kortom, in welke versie ook: ik ben er  Z E E R  enthousiast over!

 

Inmiddels zit ik op die bank met dat warme kopje thee. Met twee lieve iemanden. Het is heerlijk!

Jou wens ik een mooie eerste tijd in je nieuwe fijne warme winterhuis toe. Ik hoop snel op bezoek te kunnen komen!

 

Liefs van Irene

 

PS Er is inmiddels een nieuwe Homeless Experience te zien, namelijk met Ima uit Wie is de Mol?-2017!

 

*goede cadeaus voor een minimalist zijn dingen die op of weg kunnen (kaarsen, eten, drinken, een boek dat je door kan geven) of natuurlijk ervaringen. Zoals samen aan je eigen tijdcapsule werken 😉 ”

 

 

 

 

Wil jij ook

in je mailbox?