008. Kerst minimaal MAXIMAAL – week 50

 

 

Kerst draait vaak om meer, meer, meer.

Je wilt het anders, maar hoe?

Volg in de weken 47 t.m. 51 mijn briefwisseling met Suzy Snowflake*.

 

Warme wintergroet van ons!

 

*Suzy is in love with Christmas 

(een alter ego van Mary-Ann Wout, who loves a cute revolt).

 

 

“Lieve Irene,

Als je nog sneeuw kan zien: mijn digitale huis is af en it’s allowed to take a peek 😉 > www.ilovechristmas.nl
Wat een boel te gekke tips om aandacht en tijd cadeau te geven had je! Dank je wel!

 

Vandaag wil ik het met je hebben over Kerst en hooi. Kindeke Jezus lag bedekt met hooi in een kribbe. Lekker warm. Goed idee. Ik zeg maar altijd zo: zorg dat je je eigen kindeke -inner child- ook goed verzorgt. Van het hooi en de vork, weet je wel? Kerstbruggetje…

 

In mijn enthousiasme was het weer eens gebeurd. Ik baalde enorm maar wist dat het tijd was om te gaan snoeien in mijn sociale activiteiten. En zo gebeurde het dat ik je voorstelde om de ruilparty af te lasten. Balen, maar volgend jaar beter.

 

Hoe ga jij je dagen doorbrengen? Het wordt dit jaar een heel lang weekend. Welke tradities heb jij inmiddels ontwikkeld? Kijk je bepaalde film(s) of series, lees je heel veel, draag je daarbij een onesie? Wij vieren Kerstavond altijd met mijn zus en haar gezin. Lekker veel muziek, bijpraten, dollen, lekker eten en wat cadeautjes. Dit jaar is ze niet vrij met de Kerstdagen. De vrijdag voor Kerstmis eten we samen stamppot en ayaca. The best of both worlds 😉 én less is more, want Iedereen is dan moe en aan vakantie toe.

 

Mocht je naar de bioscoop gaan één van deze dagen dan is de animatiefilm Coco een aanrader. De kleine Beer en ik waren laatst tot op het bot ontroerd. Er zat ook een Frozen Kerstspecial van 20 minuten als voorfilm bij. Oh, wat was Suzy  in haar noppies!!

 

Groetjes,

Suzy 

 

 

 

 

“Lieve Suzy,

 

De échte sneeuw is (gelukkig) weer even verdwenen, maar dan nog háált die het niet bij de sneeuw van jouw digitale huisje. Wat een heerlijke sneeuw, sfeer, beelden, teksten wonen er al met je in je kersthuis! Ik ben heel benieuwd hoe je het verder gaat inrichten. Minimaal en kersthuis klinkt als een rare combi, maar ik help je graag met inrichten 😉 En ik verheug me nu al op jouw kerstpost waar je je als bezoeker voor kan aanmelden.

 

Kerst lijkt me bij uitstek de tijd om tussendoor vooral je innerlijke kindeke niet te vergeten. Dat heb jij heel goed gedaan door te snijden in je sociale activiteiten. Daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen. Soms moet je gewoon eerst aan jezelf denken. Ik zie de volgende ruilparty vanzelf wel verschijnen in je kerstpost!

 

Mijn weekend wordt twee dagen, namelijk alleen de kerstdagen. Verder werk ik in de winkel en daar heb ik erg veel zin in, ik hoop op veel drukte en gezellige klanten! En misschien op wat eigen minimalist module klanten na de Kerst 😉

 

Onze kersttraditie is altijd één dag met de familie (wij kunnen altijd aanschuiven, want zij hebben kinderen) en één dag met de bank uitgeschoven, dekbed erbij, kat in de buurt. En een beetje lekkers erbij te kijken, lezen, eten, drinken. Deze relaxte en minimale traditie bevalt ons uitstekend: we hebben toch eigenlijk weinig nodig.

 

Jouw kerstavond klinkt als een heerlijke mix van gezelligheid, ontspanning, lol en lekkers. Als een mooie periode met je dierbaren voordat je je vakantie kan gaan vieren. Ik wens je alvast heel erg veel plezier! Heb jij misschien een goed (vegetarisch) recept voor de mensen om eens uit te proberen? Eén dat stressvrij en overheerlijk is? Ik heb er in mijn volgende brief één voor het dessert.

 

Bedankt voor je fijne aanrader! Die klinkt als een mooie opwarmer voor onze kerst. Volgende week alweer onze laatste brief! Wat gaat het snel. Maar door brieven zet je de tijd even stil. Dat is extra fijn in de decembermaand. Tot volgende week!

 

Liefs,
Irene

 

PS Wist je dat je je voor mijn blog-updates tegenwoordig ook kan inschrijven? Ik ga dat zo zelf vast maar even doen 😉 “

 

 

Wil jij ook

in je mailbox?