009. Kerst minimaal MAXIMAAL – week 51

 

Kerst draait vaak om meer, meer, meer.

Je wilt het anders, maar hoe?

Volg in de weken 47 t.m. 51 mijn briefwisseling met Suzy Snowflake*.

 

Warme wintergroet van ons!

 

*Suzy is in love with Christmas 

(een alter ego van Mary-Ann Wout, who loves a cute revolt).

 

 

“Lieve Irene,

 

Can you believe it? Alweer mijn laatste brief voor de Kerst aan jou. Het was een waar genoegen om met jou te pennen. Dank je wel. Ik vond het ontzettend leuk en leerzaam! Ook bedankt voor je complimenten voor mijn digihuis. Een shout-out naar Kees de Bouwer die dit mogelijk heeft gemaakt. Move over Bob 😉!

 

Jouw kersttraditie klinkt goed: warm en ontspannen! Ik wens veel mensen jouw Minimalist module toe als cadeau voor/in 2018.  Om het jaar met minder ballast te beginnen. Lichter, opgeruimd en fris. En ik heb me uiteraard ingeschreven voor jouw blogupdates.

 

Een goed vegetarisch recept dat stressvrij en overheerlijk is. In deze tijden geen sinecure voor Suzy 😊. Hoe kom je gezond etend en stressvrij deze dagen door? Schier onmogelijk. Ik jongleer me suf. Balletje, balletje, stressballen of moet ik zeggen anti-stressballen, kerstballen, ‘Heb je ballen? Kom ze ruilen!’ Nee, dat was de slogan voor volgend jaar LOL.

 

Alle gekheid op een stokje. Ik vind de bal een mooie vorm. Een ring is rond en heeft geen einde. Maar een bal is vol en niet hol. Rond, vol en zacht. Ik houd ervan. Daarom een gerecht waarin de zwarte olijf, de snacktomaat en de mozzarellabolletjes een hoofdrol spelen, maar vlak het vehikel voor dit lekkers niet uit: de amazing gnocchi!

Wil je het proberen? Volg dan het volgende stappenplan:

 1. Maak of koop je favo pesto
 2. Koop verder:
  1. Een pak gnocchi
  2. Zwarte olijven
  3. Snacktomaatjes
  4. Mozzarella-bolletjes (mini)

 

 1. Kook de gnocchi en giet ze af
 2. Voeg de pesto, olijven, tomaatjes en kaasbolletjes toe
 3. Goed roeren: et voilà! Je moves gemaakt in de keuken!
 4. Kruip nu lekker op de bank met je warme maaltijd met op de achtergrond je lievelingsmuziek
 5. Sluit je ogen, haal diep adem en adem rustig uit
 6. Voel de electricity zich door je hele lijf verspreiden… Je weet dat je leeft!

 

Ik wens je hele fijne feestdagen en een warm en stralend 2018!

 

Alle goeds en tot snel voor een bakkie bij Chummy!

Suzy

 

 

 

 

“Lieve Suzy!

 

Wat zijn de weken snel gegaan en wat vond ik het leuk om met je te schrijven. Ik keek echt uit naar je brieven. Ik hoop dat we niet alleen elkaar, maar ook anderen hebben kunnen inspireren tot een minimale Kerst. Of zelfs tot een minimale start van 2018, om op die manier uiteindelijk maximaal te kunnen leven. 

 

Je recept klinkt overheerlijk en volkomen stressloos! Dan heb ik het perfecte dessert. Dat is niet alleen vegetarisch, maar zelfs ook veganistisch (als je dat zou willen).

Volg daarvoor het volgende stappenplan:

 1. Koop plantaardig bladerdeeg en plantaardige boter
 2. Zorg verder voor:
  1. kaneel
  2. suiker (dat kan van alle suikers zijn: bruine, basterd, kristal, kokospalm, enz.)
  3. een velletje bakpapier
  4. anijspoeder en vanillepoeder

 

 1. Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing van het bladerdeeg
 2. Smelt de boter en rol intussen het deeg uit
 3. Besmeer het deeg met de gesmolten boter
 4. Bestrooi dit royaal / naar smaak met de kaneel en de suiker
 5. Rol het deeg op en snijd in mooie gelijke plakjes
 6. Leg de plakjes op een bakplaat met het bakpapier
 7. Ca. 10-15 minuten in de oven en klaar is Kees!

 

Als je nou goed hebt opgelet, heb je gezien dat de anijs en vanille niet in dit recept zijn verwerkt. Dat klopt, want die zijn voor in de begeleidende koffie:

Vóór je de (perfect opgeklopte havermelk en) koffie in je beker giet, strooi je daar wat anijs- en vanillepoeder in; goed roeren. Glaasje water erbij serveren en je hebt wat mij betreft het perfecte stressloze winterdessert voor tijdens de kerstdagen te pakken.

 

Nogmaals dankjewel voor je post aan mij! Ik wens jou veel creativiteit en een levendig kersthuis toe voor/in 2018! En als de koffie bij Chummy te lang duurt, stuur ik misschien wel een kerstkaartje naar je digihouse. Ergens in de lente ofzo.

 

Liefs,

Irene

 

PS De eerste foto vond ik het perfecte mini-moodboard voor de Kerst: warm, natuurlijk, kruidig, eenvoudig en eventueel wat creativiteit. Dat wilde ik jou en mogelijke meelezers niet onthouden.”

 

 

[foto van Unslash – niet van het recept – daar had ik geen tijd meer voor ;-P]

 

NB Alle foto’s die ik heb gebruikt in de briefwisseling met Suzy , heb ik met veel dank gratis van Unsplash gedownload.

Wil jij ook

in je mailbox?