011. Zoek je inspiratie voor geluk en woongenot? Lees dan dit!

design lampenkamp wit
‘Ruimte geeft rust.’
‘Gooi niet zoveel weg; recycle!’
‘Mijn man zegt dat ik zelf wel een kringloopwinkel kan beginnen.’
Zomaar drie quotes uit de kringloop-documentaire die rond Kerst 2017 is uitgezonden door de VPRO: Het succes van de kringloopwinkel. Ik houd ervan de wereld mooier te maken en zoals bekend begint een mooiere wereld bij jezelf. Deze documentaire is dan ook mijn #zaterdagtip van vandaag. Het succes van de kringloopwinkel is nu in de herhaling op televisie en en is online volledig terug te zien. Bekijk hier de afleveringen.
Eén aflevering heet trouwens zelfs ‘Ontspullen’, wat natuurlijk helemaal in mijn straatje is.
 
Wat een prachtige hartverwarmende serie. Ik werd er zeer door ontroerd én geïnspireerd. Mijn minimaliseerdrift van de afgelopen dagen vond dan ook zijn climax in vandaag: de serie én het kalme en zonnige weer van vandaag moedigden me aan om de al verzamelde spullen weg te brengen. Daarbij was al het plan om op deze zomaar vrije zaterdag iets te gaan dóen samen. 
Dat werd dus een uitje naar de kringloop. Met als toetje een drankje en warm afgebakken koek in het kringloop café. En dat terwijl ik normaal toch intens gelukkig word van ronddwalen tussen de prachtige design items voor thuis en koffie drinken en taart eten in geweldig ingerichte koffietentjes.
Maar: wat smaakte dat drankje goed en ook de kringloop gaf interieur-ideeën; ik miste ineens een in te richten ruimte, waarover in een later bericht meer.
 

Ontmoet nu vooral eerst de diverse mensen van de kringloop (inclusief buurman & buurman, althans soort van!), waarmee heel veel plezier!

Posterafbeelding voor de kringloop-docu van VPRO Een buitenlandse architect die in Nederland kastjes verft en beschildert - uit de kringloop-docu van VPRO Gerda uit de kringloop-docu van VPRO

Wil jij ook

in je mailbox?